• Konsultacijos
  • Seminarai
  • Straipsniai
  • Spaudoje
  • Apie
  • Kontaktai
  • EN

KAIP VALGYTI DAUGIAU BROKOLIŲ?



Viena mėgstamiausių mitybos specialistų daržovių - brokolis. Vertinama ne tik dėl maistinių medžiagų, bet ir specialių komponentų - gliukozinolatų, kurie padeda detoksikacijos procesams. Įprastai brokolius kepame (keptuvėje, orkaitėje) arba verdame (vandenyje, garuose). Kaip dar galime juos valgyti?



BROKOLIŲ RYŽIAI



Brokolių ryžių galima pasigaminti patiems, tereikia smulkiai sutarkuoti brokolį.


Kitas, paprastesnis variantas - galima įsigyti smulkintų, šaldytų brokolių "ryžių". Paprasčiau nebūna - išimate iš šaldiklio, dedate tiesiai į keptuvę ir pakepinate apie 10 min.


Kaip valgyti? Naudokite kaip garnyrą prie patiekalų, puikiai tinka maišyti su tikrais ryžiais.



BROKOLIŲ DAIGAI



Daigus galite pasigaminti patys (labai paprasta) arba tiesiog nusipirkti.


Labai patogu, nes nereikia nieko pjaustyti ir gaminti, o naudos gaunate net daugiau.


Kaip valgyti? Tinka gardinti viską: salotas, garnyrus, troškinius, sriubas, sumuštinius ir t.t.



BROKOLIŲ KOTAI Į KOKTEILIUS



Neišmeskite brokolių kotų, jie lygiai taip pat naudingi.


Supjaustykite, užšaldykite maišeliuose ir naudokite į kokteilius.


Taip pat puikiai tinka dėti į sriubas ir troškinius.



VIENO INGREDIENTO BROKOLIŲ SRIUBA



Šią sriubą tikrai galite pagaminti tik iš brokolio, druskos ir vandens. Bet jei turite pelėsinio sūrio ir moliūgo sėklų, gausis sotesnis patiekalas.


Reikės:

- 1 didelės arba 2 mažų brokolio galvų

- 1 v.š. druskos

Pasirinktinai:

- pelėsinio sūrio

- moliūgo sėklų (skanu paskrudintos sausoje keptuvėje)

- alyvuogių aliejaus

- juodųjų pipirų


Kaip gaminti: Supjaustykite visą brokolį, įskaitant kotelį ir pavirkite sūdytame vandenyje apie 10 min. Sudėkite į trintuvą ir pripilkite tiek vandens, kad apsemtų pusę brokolių. Sutrinkite, pagardinkite sūriu, sėklomis, alyvuogių aliejumi ir druska.





+37064140938

ernesta@neopaleo.lt